Nils Landro (tv) sammen med Vidar Grindheim som overtar som daglig leder i Maritime Engineering AS med virkning fra og med 1. Juni. Grindheim kommer fra rollen som senior forretningsutvikler i Industriutvikling Vest AS der han har arbeidet siden 2014. Før dette har Grindheim hatt lederroller siden 1999 innen produksjon, drift og markedsføring, mellom annet i selskaper som AGR/Oceaneering og Aker Solutions.

Nils Landro fortsetter i Maritime Engineering som Teknisk sjef.

 

«Jeg ser frem til å få være med å videreutvikle Maritime Engineering AS, det er et svært spennende selskap med bred maritim kunnskap og 20-års jubileum i år. Selskapet har erfarne ingeniører samtidig som det balanseres med unge ingeniører og vilje til å bruke nye verktøy og metodikk. Dette gjør selskapet svært fleksibelt mot markedet og kundenes behov. Selskapet har faste kunder som det leverer tjenester til etter dag-til-dag behov, men også større enkeltoppdrag innen design. Jeg synes det er stor stas med båter en kan si er designet i Nordhordland selv om de gjerne blir produsert i det store utland.

Selv om det er breddekompetanse i Maritime Engineering AS innen de materialer som tradisjonelt blir brukt maritimt er også dette et av de sterkeste miljøene i Norge når det gjelder Engineering av alternative materialer som fiberkompositter. Innen fiberkompositter har Maritime Engineering drevet utvikling siden oppstarten og det er stort potensiale fremover der en bytter ut tradisjonelle materialer og i enkelte tilfeller får lavere vekt og mer styrke, samt eliminering av dagens korrosjonsutfordringer. Et eksempel på dette er båtene som designes og beregnes for Mundal Båt AS.

Maritime Engineering AS er et selskap jeg har hørt mye bra om, de har et godt varemerke og jeg er klar til å bidra med det jeg kan for å forsterke dette ytterligere.» Sier Grindheim.

 

Maritime Engineering ble startet opp av Nils Landro i år 2000 med to ansatte, og har etter hvert vokst til å bli et av de største uavhengige engineerings-kontorene i Nordhordland. I dag har Maritime Engineering 14 ansatte pluss innleid arbeidskraft og vikarer. Ett eget selskap, Maritime Engineering Managament, som leverer ISM sikkerhetsstyringssystemer, ble skilt ut i 2019. Driften svarer til 4 årsverk organisert av samarbeidspartnere.